Toepassingen bij orgaanklachten

Bij orgaanklachten, ook wel viscerale klachten genoemd,denk je al gauw aan maag/darmstoornissen en longproblemen, maar het betreft hier bijvoorbeeld ook nek- en/of schouderklachten.

Naast de CranioSacraal Therapie, welke goede onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden biedt, is het mogelijk je te laten behandelen met een methode specifiek gericht op het vrijmaken van blokkades in het bindweefsel rondom de organen, zodat deze weer beter kunnen gaan functioneren; de zogenaamde Viscerale Manipulaties (zie: CranioSacraal Therapie; Viscerale Manipulaties).


In het lichaam is alles met elkaar verbonden door het bindweefsel. Hierdoor kan de oorzaak van een klacht op een andere plaats liggen dan de plek die de klachten geeft. Het is dan ook van belang voorafgaande aan de behandeling het lichaam goed te onderzoeken. De verschillende onderzoeksmethoden brengen je dan naar de plek waar de klacht mogelijk zijn oorsprong heeft. Het is belangrijk eerst deze plek te behandelen en dan te kijken hoe het met de pijnklachten staat. Vaak als de oorzaak is weggenomen kan het lichaam het herstel oppakken. Het komt voor dat hier meerdere behandelingen voor nodig zijn. Dit heeft te maken met een reactie van het lichaam dat als een keten verloopt. Vaak bestaan klachten al een langere tijd. Soms is ook met een enkele behandeling de oorzaak verholpen. Kijk voor nadere uitleg hierover bij Viscerale Manipulaties.

Veelal zal ik een combinatie van beide genoemde therapievormen toepassen. De behandeling wordt als prettiger ervaren en uit ervaring merk ik dat het effect ook meestal groter is. Het is echter mogelijk aan een specifieke behandeling de voorkeur te geven. Het staat u natuurlijk vrij hiervoor een keuze aan te geven.